• Nieuw

Mucha necklace blue beads S

€ 42,95
Inclusief belasting

Sfeervolle ketting in Art Nouveau stijl.

Aantal

 

 

 

Na het zien van een expositie van Alphonse Mucha, vonden we dat er een sieraad moest komen waarmee we zijn stijl konden dragen. 
Mucha vond dat kunst niet alleen voor de elite moest zijn, maar voor iedereen. Om die reden ontwierp hij o.a. affiches, filmposters en straatinterieur in de Art Nouveau stijl (ook wel Jugenstil genoemd) ; romantisch, lyrisch en geïnspireerd op de natuur.

Na veel schetsen ontstond dit ontwerp, gebaseerd op de vorm van een rozenkrans. Het middenstuk met 3 ogen bevat een diepblauwe natuursteen. Wij kiezen hier voor de 'manmade' versie omdat er vaak inhumane omstandigheden zijn in mijnen waar edelstenen 'geoogst' worden.
De ketting is gemaakt van handgeknoopte natuursteenkralen op satijnkoord, die een blauw verfbadje gehad hebben om de kleur te versterken. Deze blauwe tint kan in de loop van de tijd iets meer gemêleerd worden, wat een mooi karakter geeft aan het sieraad. (Dat is ècht mooi, niet een positieve manier om te zeggen dat de ketting verkleurt. We hebben zelfs geprobeerd om het proces te versnellen, maar dat duurde wat te lang)

De hanger met kwast meet 9,5 cm. Als je de ketting sluit en uitgestrekt neerlegt dan kom je tot een lengte van 52 cm. Dat maakt de kettingen met de handgeknoopte kralensnoeren tot de langste van de Mucha-serie.
De ketting heeft een slotje maar kan gemakkelijk over je hoofd omgedaan worden. Handig als je slotjes onhandig vindt.

Op de achterkant zie je UH staan, zo weet je dat het ons eigen ontwerp is.

Limited!! Alle Mucha kettingen vind je >>HIER<<

Mucha08

Data sheet

Kleur
Blauw
Metaalkleur
Zilver