Hulptroepen.

Urban Hippies doet het niet alleen. Dat zou onmogelijk zijn en erg ongezellig. Onmogelijk omdat de betrokkenheid, feedback en het bijspringen van vrienden, familie, winkeleigenaars, inkopers, klanten en fans ;) ervoor zorgen dat we verder komen dan dat we zelf bedacht en gedaan krijgen. Ongezellig omdat het runnen van een webshop toch voornamelijk achter de werktafel en beeldscherm gedaan wordt.

In het productieproces krijgen we ondersteuning van twee stichtingen:

  • Het ATC, arbeidstoeleidingscentrum, van de Stichting Speciaal Onderwijs Eindhoven (SSOE). In het ATC trainen leerlingen van het voortgezet speciaal onderwijs hun arbeidsvaardigheden. De leerlingen maken, met ondersteuning van de werkbegeleiders, de vilten rozen die je in meer dan 50 kleuren in de shop en bij veel van de verkoopadressen vindt.
  • Stichting IK WIL in Eindhoven maakt (of liever: haakt) de barefoot sandals. Er is een groeiende groep, voornamelijk, Turkse vrouwen, betrokken bij de productie van de sandals en andere producten. De vrouwen zijn verbonden aan het creatief begeleidingscentrum Boeday en worden begeleid door Esra Altmis van stichting IK WIL. Esra zet zich enorm in om te zorgen dat deze groep vrouwen aangesproken wordt op hun individuele talenten. Urban Hippies is opdrachtgever, maar ook samenwerkingspartner. De gehaakte barefoot sandals zijn fairtrade. Meer informatie hierover wordt aangevuld zodra dit met de juiste instanties geregeld is. Voor Urban Hippies is de productie van de sandals kostendekkend. De winst zit in het leren kennen van talentvolle vrouwen die we ook gezellig in de wijk en op de markt kunnen tegenkomen. En van het gevoel dat we iets positiefs kunnen organiseren worden we ook niet bepaald slechter.
  • Nog een paar losse hulptroepen die vermeld mogen worden: Christine, Suzan, Virginia, Karin, Klaartje en Khadija.

Maatschappelijk Verantwoord?

Als Urban Hippies hebben we Love, peace and understanding hoog in het vaandel staan. Dat vertalen naar ons dagelijks handelen is een streven, maar niet altijd eenvoudig. Wat weet je nou eigenlijk van een werkplaats in het buitenland? Zijn ze daar aardig voor het personeel en vriendelijk voor het milieu? En bedoelen ze daar hetzelfde met 'eco' als wij? Door informatie op te vragen bij instanties die er verstand van hebben maken we de beste keuze...of de minst slechte. Bijvoorbeeld: trouw blijven aan leveranciers zodat zij hun werknemers vaste contracten kunnen aanbieden. Als klein bedrijf kunnen we geen groot verschil maken, maar wel een heleboel kleine goede dingen doen : op de fiets naar het postkantoor, productielijnen aanbieden aan sociale werkplaatsen, anderen laten delen in successen en ons best doen om iets positiefs uit te stralen naar dat wat binnen onze reikwijdte ligt. Urban Hippies...in Love with the World.